Hvornår skal man ankomme til teatret? Hvad skal man gøre, hvis en børnehavegruppe skal i teatret for første gang? Det kan være en stor mundfuld, når man skal afsted med en gruppe børn/unge i teatret. Derfor har vi skrevet nogle gode råd til dig, der skal på teatertur. Her finder du 5 generelle råd og 5 råd til jer, der skal afsted med daginstitution eller indskoling.

5 generelle råd til teaterturen

Før forestillingen

Print ikke billetterne. Ha´ i stedet en kvittering parat (gerne på mobil) fremfor fx 50 stk. udprintet billetter. Flere teatret udgiver skolemateriale til deres forestillinger, som I enten før eller efter teaterturen kan arbejde med i undervisningen. Find skolemateriale på forestillingssiden på teatertur.dk eller på teatrets egen hjemmeside.

Hvornår skal vi komme?

Kom i god tid. Forestillingen starter præcis på det angivne tidspunkt. Teatrene anbefaler, at grupper ankommer til teatret 20-30 minutter før forestillingen begynder.

Når I ankommer?

Teatre ser gerne, at klasser og institutioner melder jeres ankomst i billetskranken. Orienter jer på det pågældende teaters hjemmeside inden I tager afsted. Teatrene har fine beskrivelser af, hvordan og hvorledes, hvis man er en skole eller en daginstitution afsted.

Hvordan skal I opføre jer?

Der må gerne nydes mad, slik og drikkevarer i foyeren, men ikke i salen. Der må ikke fotograferes under forestillingen, og mobiltelefonen skal slukkes. Store grupper fylder meget, og hvis der er andre gæster i teatret, så husk at vise hensyn.

Kontakt teatret, hvis …

  • I må aflyse
  • Er forsinkede på dagen
  • I har et barn/elev med særlige behov, som skal tilgodeses af teatret (bør meddeles i god tid)

5 gode råd til de mindste på Teatertur

Når man er barn, kan det være en overvældende oplevelse at gå i teatret, og børn reagerer forskelligt. Teatret er ofte et mørkt rum med kraftfulde virkemidler; lyd, lys og skuespillernes stemmer m.m.

Måske har en af dine elever aldrig været i teatret? Måske er et af børnehavebørnene mørkeræd? Det vigtigste er, at alle børn og voksne får en god oplevelse. Derfor har vi listet 5 gode råd op til dig, der skal i teatret med vuggestuen, børnehaven eller indskoling.

Vælg den rigtige forestilling

Følg aldersanbefalingerne, når I skal købe billetter. På vores hjemmeside har vi angivet en vejledende aldersgrænse for børne- og ungdomsforestillinger, så I får den bedst mulige oplevelse sammen.

Hvad er det der teater?

Tal gerne med børnene om, hvad teatret er for et sted, inden I kommer herind, så børnene er godt forberedte på oplevelsen og forhåbentligt kan glæde sig endnu mere. Det kan være en god idé at vise børnene billeder fra forestillingen og inden jeres teatertur. Teatrene har billeder liggende tilgængeligt på deres hjemmesider.

Lad børnene opleve på egen hånd

Det kan være fristende at tale med børnene gennem en forestilling. Vi opfordrer alle voksne til selv at lade børnene opleve forestillingen og ikke kommentere al handling. Lad gerne børnene opleve forestillingen helt uforstyrret og på egen hånd, når I sidder i teatersalen. Børnene må gerne leve sig ind i forestillingen og komme med kommentarer og reaktioner på forestillingen. Det er selvfølgelig altid muligt for jer at komme ud af salen, hvis barnet bliver ked af det eller utrygt.

Efter forestillingen

Spørg teatret. De fleste teatre tilbyder, at børnene kan møde skuespillerne eller få lov til at gå op på scenen. Det kan afmystificere oplevelse, hvis den har været overvældende.

På vej hjem

Tal om oplevelsen efter forestillingen, både i bussen på vej hjem og også, når børnene har haft lidt mere tid til at bearbejde oplevelsen. Og hvem ved, måske har børnene opfanget noget, I voksne ikke selv gjorde? 


Del side